Άγγιγμα 5 γραμμαρίων: ένας άλλος τρόπος να ζεις!

Αρχική/ΑΡΘΡΑ/Άγγιγμα 5 γραμμαρίων: ένας άλλος τρόπος να ζεις!

Άγγιγμα 5 γραμμαρίων: ένας άλλος τρόπος να ζεις!

Στο κέντρο Χρυσαλλίδα τα θεραπευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν σαν κύριο άξονα τους το άγγιγμα των 5 γραμμαρίων- κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Το άγγιγμα των 5 γραμμαρίων δεν είναι απλά μια τεχνική. Για μας εδώ στο κέντρο Χρυσαλλίδα,  το άγγιγμα των 5 γραμμαρίων είναι μια πολυδύναμη πρόταση, που επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων σε πολλά επίπεδα.

Οι άνθρωποι που συναντούν το άγγιγμα των 5 γραμμαρίων, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το σώμα τους και τον εαυτό τους γενικότερα, μετις αισθήσεις τους.

Συνειδητοποιούν πόσο απαιτητικοί, απορριπτικοί και βίαιοι γίνονται απέναντι στο σώμα τους και τις επιθυμίες του.

Ξεκαθαρίζουν πόσο δεσμευτικές είναι οι ερμηνείες που κάνουν για όλα στη ζωή τους και πόσο οι προσδοκίες τους τόσο απο τον εαυτό τους όσο και από τους άλλους έχουν έναν χαρακτήρα απόλυτο και φασιστικό, ο οποίος αργά ή γρήγορα τους αρρωσταίνει.

Σε πολλούς  απο τους ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με το άγγιγμα των 5 γραμμαρίων, τους γεννιέται η επιθυμία να εμβαθύνουν σ’αυτο το άγγιγμα.

Η εμβάθυνση στο άγγιγμα των 5 γραμμαρίων τους δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα νέο τρόπο ζωής.

Έναν τρόπο ζωής ο οποίος περιλαμβάνει την ειρηνική συνύπαρξη με το σώμα τους, το σεβασμό στο ρυθμό του οργανισμού τους, την πραγματική ακρόαση των επιθυμιών τους και την συμπόρευση με τον τρόπο που τους δείχνει η καρδιά τους οτι θέλει να ζουν.

Επιπλέον η εμβάθυνση στο άγγιγμα των 5 γραμμαριων τους μαθαίνει στους ανθρώπους να πλησιάζουν τους άλλους με έναν τρόπο πιο ειρηνικό,ελεύθερο και ισότιμο.

Όταν κάποιος βιώνει το τί σημαίνει να μιλάει το σώμα, τότε καταλαβαίνει βαθιά οτι οι άνθρωποι μοιάζουν και μπορούν να έρθουν πολύ κοντά, καθώς όλοι έχουμε ένα σώμα με τη δική του σοφία και μνήμη, έτοιμο να ανοίξει τα χαρτιά του αν του δώσουμε την ευκαιρία. Αυτή η εμπειρία ενώνει τους ανθρώπους στην βάση τους.

 

Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου

Ψυχολογός-σωματική ψυχοθεραπεύτρια

Κράνιοθεραπεύτρια

Σχετικά με την/ον Συγγραφέα:

Η Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια και σωματική θεραπεύτρια S.E.R-N.D.S.P.