Οι απόφοιτοι του γίνονται μέλη της Πανελλήλιας Ενωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας Π.Ε.ΣΩ.Ψ.

[huge_it_slider id=»2″]

Η εκπαίδευση στην κράνιο-ιερή θεραπεία οδηγεί τους εκπαιδευόμενους να αφουγκράζονται ένα σώμα και να σέβονται αυτά που έχει να δείξει.Στην κράνιο-ιερή θεραπεία ο πόνος αντιμετωπίζεται σαν ενας πολύτιμος βοηθός, που μπορεί να μας καταδείξει γιατί ένα σώμα αρρωσταίνει.

Το άγγιγμα των 5 γρ. μας δίνει τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε την καρδιά και να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό γιατρό κάθε σώματος. Ο εσωτερικός γιατρός απλά και ξεκάθαρα δείχνει τι χρειάζεται ένα σώμα για να βρει και να διατηρήσει την υγεία του. Tο άγγιγμα των 5 γρ. της κράνιο-ιερής θεραπείας, αφυπνίζει την μνήμη των ιστών του σώματος και δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε το τραύμα με έναν τρόπο ήπιο και παράλληλα δυναμικό. O θεραπευτικός διάλογος δίνει την ευκαιρία στον θεραπευόμενονα συνειδητοποιήσει ο,τι σχετίζεται με το τραύμα του και έτσι να ενεργοποιηθεί για την ίαση του. Η εκπαίδευση οδηγεί τους ανθρώπους να μάθουν τη γλώσσα του σώματος και να δίνουν εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει.

Ο θεραπευτής της κράνιο-ιερής θεραπείας μαθαίνει να σέβεται και να εμπιστεύεται το σώμα κάθε θεραπευόμενου. Μέσα σ’αυτήν την εκπαίδευση μαθαίνει να μην φοβάται τον πόνο και τα συμπτώματα κάθε ασθένειας και ετσι να μην χρειάζεται να υιοθετήσει κατασταλτικούς τρόπους θεραπείας. Αντίθετα μαθαίνει μέσα από τον πιο ήπιο τρόπο να οδηγεί το σώμα προς την θεραπεία του. Μια τέτοια εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους επαγγελματίες ασχολούνται με τον ανθρώπινο πόνο, το ανθρώπινο σώμα και την ασθένεια.

Γιατροί, φυσικοθεραπευτές, ψυχοθεραπευτές,νοσηλευτές, ειδικοί παιδαγωγοί,λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί μπορούν με την εκπαίδευση στην κράνιο-ιερή θεραπεία να αναπτύξουν τις δυνατότητες και τα αποτελέσματα του έργου τους.

Οι εκπαιδευμένοι στην κρανιο-ιερή θεραπεία καταφέρνουν να εφαρμόζουν πιο αποτελεσματικές θεραπείες, αλλα και οι ίδιοι να έχουν λιγότερο άγχος και κούραση μέσα στην δουλειά τους.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΟ-ΙΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ C.S.T.

Η εκπαίδευση απευθύνεται:

1. Σε όποιον θα ήθελε να γνωρίσει σε βάθος αυτήν την θεραπεία και να ωφεληθεί σαν πρόσωπο μέσα από αυτήν την διαδικασία.

2. Σε όλους τους επαγγελματίες υγείας σωματικής και ψυχικής και πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές,φυσικοθεραπευτές,γυμναστές,ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές.

>3. Σε όποιον θα ήθελε να γίνει Κράνιοθεραπευτής και να αφοσιωθεί στην ήπια αυτήν μέθοδο θεραπείας.

Η εκπαίδευση στην Κράνιο-Ιερή θεραπεία ολοκληρώνεται σε 500 ώρες εργασίας, οι οποίες δομούνται ώς εξής:

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης δίνονται γραπτές και πρακτικές εξετάσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος δίνεται βεβαίωση σπουδών απο το Κέντρο εκπαίδευσης & θεραπείας “Χρυσαλλίδα”. Οι απόφοιτοι του γίνονται μέλη της Πανελλήλιας Ενωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας Π.Ε.ΣΩ.Ψ.

Κρανιοϊερή θεραπεία

με ΣωματοΣυναισθηματική Απελευθέρωση C.S.T-S.E.R

Η εκπαίδευση στην κρανιοϊερή θεραπεία οδηγεί τους εκπαιδευόμενους να αφουγκράζονται ένα σώμα και να σέβονται αυτά που έχει να δείξει. Στην κρανιοϊερή θεραπεία ο πόνος αντιμετωπίζεται σαν ένας πολύτιμος βοηθός, που μπορεί να μας καταδείξει γιατί ένα σώμα αρρωσταίνει.

Το άγγιγμα των 5 γρ. μας δίνει τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε την καρδιά και να ανακαλύψουμε τον εσωτερικό γιατρό κάθε σώματος. Ο εσωτερικός γιατρός απλά και ξεκάθαρα δείχνει τι χρειάζεται ένα σώμα για να βρει και να διατηρήσει την υγεία του. Tο άγγιγμα των 5 γρ. της κρανιοϊερής θεραπείας, αφυπνίζει την μνήμη των ιστών του σώματος και δίνει την δυνατότητα να δουλέψουμε το τραύμα με έναν τρόπο ήπιο και παράλληλα δυναμικό. O θεραπευτικός διάλογος δίνει την ευκαιρία στον θεραπευόμενο να συνειδητοποιήσει ο,τι σχετίζεται με το τραύμα του και έτσι να ενεργοποιηθεί για την ίαση του. Η εκπαίδευση οδηγεί τους ανθρώπους να μάθουν τη γλώσσα του σώματος και να δίνουν εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει.

Ο θεραπευτής της κρανιοϊερής θεραπείας μαθαίνει να σέβεται και να εμπιστεύεται το σώμα κάθε θεραπευόμενου. Μέσα σ’αυτήν την εκπαίδευση μαθαίνει να μην φοβάται τον πόνο και τα συμπτώματα κάθε ασθένειας και έτσι να μην χρειάζεται να υιοθετήσει κατασταλτικούς τρόπους θεραπείας. Αντίθετα μαθαίνει μέσα από τον πιο ήπιο τρόπο να οδηγεί το σώμα προς την θεραπεία του. Μια τέτοια εκπαίδευση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους επαγγελματίες ασχολούνται με τον ανθρώπινο πόνο, το ανθρώπινο σώμα και την ασθένεια.

Γιατροί, φυσικοθεραπευτές, ψυχοθεραπευτές, νοσηλευτές, ειδικοί παιδαγωγοί, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί μπορούν με την εκπαίδευση στην κρανιοϊερή θεραπεία να αναπτύξουν τις δυνατότητες και τα αποτελέσματα του έργου τους.

Οι εκπαιδευμένοι στην κρανιοϊερή θεραπεία καταφέρνουν να εφαρμόζουν πιο αποτελεσματικές θεραπείες, αλλά και οι ίδιοι να έχουν λιγότερο άγχος και κούραση μέσα στην δουλειά τους.

Εκπαίδευση στην κρανιοϊερή θεραπεία C.S.T.

Η εκπαίδευση απευθύνεται:

 • Σε όποιον θα ήθελε να γνωρίσει σε βάθος αυτήν την θεραπεία και να ωφεληθεί σαν πρόσωπο μέσα από αυτήν την διαδικασία.
 • Σε όλους τους επαγγελματίες υγείας σωματικής και ψυχικής και πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτές,φυσικοθεραπευτές,γυμναστές,ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές.
 • Σε όποιον θα ήθελε να γίνει Κράνιοθεραπευτής και να αφοσιωθεί στην ήπια αυτήν μέθοδο θεραπείας.

Η εκπαίδευση στην Κρανιοϊερή θεραπεία ολοκληρώνεται σε 500 ώρες εργασίας, οι οποίες δομούνται ώς εξής:

ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

 • Αυτοσυγκέντρωση – Αναπνοή
 • Γνωριμία με το άγγιγμα της Κρανιοϊερής θεραπείας
 • Εισαγωγή στις τεχνικές ψηλάφησης του CSR

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

 • Πρώτες τεχνικές εξισορρόπησης
 • Θεωρητικές αρχές φυσιολογίας και ανατομίας
 • Γνωριμία με τα ενεργειακά κέντρα του Κρανιοϊερού συστήματος

ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

 • Ολοκλήρωση τεχνικών εξισορρόπησης
 • Εμβάθυνση στο άγγιγμα της CST
 • Θεωρητικά στοιχεία νευρολογίας & λειτουργίας του εγκεφάλου

ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

 • Θεραπευτικός διάλογος
 • Εξειδικευμένες τεχνικές

ΠΕΜΠΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

 • Πρακτική άσκηση

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης δίνονται γραπτές και πρακτικές εξετάσεις, οι οποίες είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος δίνεται βεβαίωση σπουδών από το Κέντρο εκπαίδευσης & θεραπείας “Χρυσαλλίδα”. Οι απόφοιτοι γίνονται μέλη της πανελλήνιας ένωσης κρανιοθεραπευτών.