1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αρχική/ΑΡΘΡΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ/1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η Σωματοποίηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που απασχολούν ερευνητές, θεωρητικούς και θεραπευτές σε διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους.

Τι ακριβώς είναι η Σωματοποίηση;

Αν προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα κοιτώντας το πως λειτουργεί η διαδικασία αυτή, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η σωματοποίηση είναι η ικανότητα που έχει το σώμα μας να μετασχηματίζει με απίστευτη ταχύτητα, ακρίβεια και εξυπνάδα κάθε συναισθηματικό σήμα σε μια σωματική αντίδραση. Οτιδήποτε αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε και επιθυμούμε έχει παράλληλα και μια επίδραση στο υλικό μας, στο σώμα μας.

Αυτό, σε μια ιδανική κατάσταση ισορροπίας στην οποία ο άνθρωπος θα είχε την συνειδητότητα να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς νιώθει και επιθυμεί, θα μπορούσε να αφουγκράζεται τις αντιδράσεις του σώματος του σε σχέση με αυτά και να έχει ένα περιβάλλον στο οποίο να μπορεί να τα εκφράσει, θα καθιστούσε την Σωματοποίηση μια ικανότητα αυτορρύθμισης και όχι ένα μεγάλο θέμα στην ψυχοσωματική υγεία.

Στην σύγχρονη εποχή αυτή η ιδανική ισορροπία απέχει πολύ από την πραγματικότητα που ζουν οι άνθρωποι καθημερινά. Η ελάχιστη συνειδητότητα, η ανεπαρκής ή απούσα σύνδεση των ανθρώπων με το σώμα τους, τις επιθυμίες τους και τα συναισθήματα τους καθώς και τα ελεγκτικά, επικριτικά και κυνικά περιβάλλοντα στα οποία κινούνται οι περισσότεροι, κάνουν την Σωματοποίηση να εμφανίζεται σαν ένα κεντρικό πρόβλημα.

Η Σωματοποίηση λοιπόν, στην σύγχρονη εποχή, είναι ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί άνθρωποι και η οποία επιφέρει μια μεγάλη συμπτωματολογία. Με τους σημερινούς όρους είναι η εμφάνιση σωματικών ενοχλημάτων ή και ασθενειών τα οποία έχουν ψυχική προέλευση. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από διαταραχές Σωματοποίησης. Αρχικά απευθύνονται σε όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες και όταν αντιλαμβάνονται ή πληροφορούνται ότι δεν έχουν κάτι παθολογικό, αρχίζουν να ψάχνουν περιφερειακά της ιατρικής για την λύση. Κλασσική ψυχιατρική, εναλλακτικές θεραπείες, κλασσικές, αλλά και πιο ολιστικές ψυχοθεραπείες, σωματικές θεραπείες φτιάχνουν έναν τεράστιο κύκλο μέσα στον οποίο κινούνται και αναζητούν λύση εκατομμύρια άνθρωποι. Τα προβλήματα και τα ζητήματα ενδιαφέροντος που αναδύονται για όλη αυτήν την ετερογενή επιστημονική κοινότητα, η οποία εμπλέκεται στο θέμα της σωματοποίησης, είναι πολλά.

Ο Σύλλογος μας, που αντιπροσωπεύει μια ολιστική σωματική θεραπεία και ψυχοθεραπεία, επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε μεθόδους που επιδιώκουν να υποστηρίξουν την εξέλιξη και την ανάπτυξη της ψυχοσωματικής υγείας του ατόμου και του πληθυσμού προς θετικές κατευθύνσεις. Κινούμενοι από αυτό το ενδιαφέρον, οργανώνουμε το 1ο Διεθνές Συνέδριο μας, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην Σωματοποίηση.

Στόχος του Συνεδρίου είναι από την μια πλευρά να αναδείξει την ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα της υγείας του ανθρώπου και από την άλλη να δώσει την δυνατότητα σε διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους, οι οποίοι ασχολούνται με την ψυχοσωματική υγεία, να ανοίξουν διάλογο, να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και απόψεις.

Το Συνέδριο απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες Υγείας και Ψυχικής Υγείας όσο και το απλό κοινό. Το θέμα της Σωματοποίησης αφορά όλους τους ανθρώπους.

Οι παρουσιάσεις και τα εργαστήρια θα είναι ωφέλιμα τόσο για τους επαγγελματίες και τους σπουδαστές στον χώρο της υγείας, της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, όσο και για τους ανθρώπους, που αντιμετωπίζουν το θέμα της Σωματοποίησης οι ίδιοι ή στο στενό και ευρύτερο περιβάλλον τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν Σημαντικούς Ομιλητές και να συμμετέχουν σε Βιωματικά Εργαστήρια που θα διευρύνουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια – Κρανιοθεραπεύτρια
Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Κρανιο-ιερής Θεραπείας
και Σωματικής Ψυχοθεραπείας μη Κατευθυντικής προσέγγισης «Συνοδοιπόροι»

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ:
ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 20 λεπτά (ανά εργασία)
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: 1 ώρα & 15 λεπτά (ανά εργαστήριο)

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:
ΜΕΓΕΘΟΣ: 300 λέξεις
ΓΛΩΣΣΑ: Ελληνικά και Αγγλικά
ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ: Times New Roman
ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: 12 pt

ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ:
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ: 31-01-2023
EMAIL: info@synodoiporoi.org.gr

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ:
ΚΑΝΟΝΙΚΗ: €100
ΠΡΟΩΡΗ: €80 (προθεσμία πρόωρης εγγραφής: 28-02-2023)
ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: €60
ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: €30

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ: Τράπεζα Πειραιώς
BIC/SWIFT: PIRBGRAA
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: PANELLINIOS SYLLOGOS KRANIO IERIS THERAPEIAS KAI SOMATIKIS PSYCHOTHERAPEIAS MI KATEFTHYNTIKIS PROSENGISIS
IBAN: GR65 0171 3190 0063 1916 2301 428

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ:
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.airotel.gr
ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ: CORPACC

 • AIROTEL PATRAS SMART HOTEL
  Χώρος συνεδρίου: 550 μ.
  Κέντρο πόλης: 1,2 χλμ.
  ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2611 100900
  EMAIL: psereception@airotel.gr
 • 2. AIROTEL ACHAIA BEACH HOTEL
  Χώρος συνεδρίου: 8,6 χλμ.
  Κέντρο πόλης: 6,8 χλμ.
  ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2610 991801
  EMAIL: ab-reservations@airotel.gr

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6972 350743
EMAIL: info@synodoiporoi.org.gr

Σχετικά με την/ον Συγγραφέα:

Η Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια και σωματική θεραπεύτρια S.E.R-N.D.S.P.