Σεμινάρια στο δάσος

Κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνται ομάδες μέσα στο δάσος, με στόχο την προσωπική ανάπτυξη.Τα στοιχεία της φύσης έχουν ενέργεια καθαρή και αναζωογονιτική .Όταν οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με αυτήν την ενέργεια αφυπνίζονται.

Στις ομάδες στο δάσος συνδυάζουμε αυτήν την συνθήκη που μας προσφέρει η φύση με όλα όσα προσφέρει μια ομάδα προσωπικής ανάπτυξης, όταν εμψυχώνεται με τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιώ και αναφέρονται σε άλλο σημείο του humantherapy.

Μέσα από ένα τρόπο ήπιο και φυσικό οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αφυπνιστούν σε επίπεδο σωματικό και ψυχικό, να έχουν μια συνάντηση με τον εαυτό τους, να αντιληφθούν την δική τους ενέργεια αλλά και την ενέργεια του περιβάλλοντος, να απελευθερωθούν ψυχοσυναισθηματικά, να ζήσουν κοντά με τους άλλους.

Οι ομάδες είναι ανοιχτές σε όλους.

Drum & healing

Πρόκειται για ενα εργαστηριο προσωπικής ανάπτυξης, στο οποίο χρησιμοποιούνται οι ρυθμοί πάνω σε τύμπανα και πάνω στο σώμα.
Ο ρυθμός είναι ενα βασικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης. Όλα πάνω και μέσα στο σώμα μας και τον εγκέφαλό μας, έχουν ρυθμό. Το να μπορέσει να ανακαλύψει κανείς τον ρυθμό μέσα απο το ίδιο του το σώμα τον οδηγεί σε μια ψυχοκινητική και συναισθηματική απελευθέρωση, η οποία είναι θεραπευτική.

Οι ρυθμοί που παίζουν τα χέρια πανω στα τύμπανα, οι ήχοι που ακούγονται, οι κινήσεις που αυθόρμητα κάνει το σώμα για να συνοδεύσει τους ρυθμούς, οι μελωδίες που σιγο-μουρμουρίζονται, είναι ενα πολύχρωμο εσωτερικό ταξίδι για τους συμμετέχοντες.

Ενα ταξίδι όπου καθένας εκφράζεται, αυτοσυγκεντρώνεται, αδειάζει το μυαλό του απο σκέψεις, χαλαρώνει, δημιουργεί και θεραπεύεται.

Σεμιναριακές Ομάδες

Συχνά διοργανώνονται βιωματικά σεμινάρια, που βασίζονται πάνω σε επιθυμίες θεραπευόμενων, εκπαιδευόμενων ή μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον ή ένα συγκεκριμένο αίτημα.

Έτσι γίνονται ομάδες που δουλεύω πάνω στην ανάπτυξη του προσώπου μέσα από κατασκευή μάσκας, από αυτόματη γραφή, από παλιές φωτογραφίες, από παίξιμο ρόλων, από λογοτεχνικά έργα κ.α.Η δημιουργικότητα και η φαντασία είναι εδώ σύμμαχοι στο να προχωρήσουν οι άνθρωποι στην ανακάλυψη και την έκφραση του πολύπλευρο ψυχισμού τους.

Οι ομάδες αυτές είναι ανοιχτές σε όλους.

Επίσης μια ομάδα ανθρώπων που έχει ένα συγκεκριμένο ενδιαφέρον ή θα ήθελε να δουλέψει με έναν δημιουργικό τρόπο, μπορεί να προτείνει το δικό της σεμινάριο.

Άλλα σεμινάρια