ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΑΝΙΟΪΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Να πούμε λίγα λόγια για το τι είναι η Κρανιοϊερή θεραπεία. Είναι μια θεραπεία που ανακαλύφθηκετον 20ο αιώνα και έχει γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Το όνομα της προέρχεται από τα δύο βασικά οστά στο σώμα μας, το κρανίο και το ιερό οστό της λεκάνης τα οποία αποτελ τημα του σώματός μας. Σκοπός της θεραπείας είναι η εξισορρόπηση του Κρανιοϊερού ρυθμού στο σώμα.

Να αναφέρουμε εδώ σύντομα ότι ο Κρανιοϊερός ρυθμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο κινείται το εγκεφαλονωτιαίο υγρό από τον εγκέφαλο στην σπονδυλική στήλη. Η κίνηση αυτού του υγρού δίνει όλες τις εντολές στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου για να λειτουργήσει.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η ανεμπόδιστη ροή αυτού του υγρού είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία. Η θεραπεία αυτή ψηλαφεί με συγκεκριμένες εφαρμογές των χεριών πάνω στο σώμα τον ρυθμό και με μια σειρά ήπιων χειρισμών των 5 γραμμαρίων βοηθά το σώμα να ξαναβρεί την ισορροπία που είχε ο ρυθμός του πριν υπάρξει οποιαδήποτε αιτία για να διαταραχθεί αυτή η ισορροπία.

Δύο είναι οι πηγές που μπορούν να κάνουν τον κράνιοϊερό ρυθμό να χάσει την ισορροπία του. Η πρώτη είναι σωματικές κακώσεις κατά μήκος του κράνιοϊερού συστήματος και η δεύτερη είναι τα παντός είδους ψυχογενή τραύματα. Και τα δύο αυτά αποθηκεύονται στο σώμα και καταγράφονται στην μνήμη των ιστών με αποτέλεσμα το σώμα να μην μπορεί να είναι χαλαρό και έτσι να εμποδίζει την ομαλή ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού.

Οι ήπιοι χειρισμοί των 5 γραμμαρίων, εκτός από την εξισορρόπηση που φέρονουν στον ϊπου δέχεται την Κρανιοϊερή θεραπεία να έχει εμπιστοσύνη στο σώμα του, να ισχυροποιήσει το αυτοθεραπευτικό δυναμικό, που έχει κάθε οργανισμός, να μην φοβάται να ασχοληθεί με τους πόνους του και να κατανοήσει δύο βασικές αλήθειες:

1. Το σώμα νοσεί όταν έχει εξαντλήσει κάθε άλλο τρόπο να μας δείξει ότι χρειάζεται την φροντίδα μας

2. Το σώμα έχει μια απόλυτη σοφία και ξέρει τι χρειαζόμαστε για να ζήσουμε με ισορροπία και ειρήνη

Η Κρανιοϊερή θεραπεία μαθαίνει στους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τον πανικό που πιθανώς εμφανίζεται σε κάθε αλλαγή, δυσκολία, ασθένεια. Τους δείχνει έναν νέο δρόμο για να αντιλαμβάνονται το σώμα τους, την ενέργεια τους και το συναίσθημά τους. Η συνειδητοποίηση, η κατανόηση και η αποδοχή της αλήθειας του σώματός μας είναι τις περισσότερες φορές η θεραπεία μας. Ο άνθρωπος είναι μια ψυχοσωματική ενότητα, που χρειάζεται κατανόηση, αποδοχή της αλήθειας του και φροντίδα μέσα από την καρδιά μας για να είναι υγιής και ισορροπημένος.

Κρανιοϊερή Θεραπεία για Μωρά

Στη διαδικασία της γέννησης τα μωρά δέχονται πιέσεις σε όλο το κρανίο τους μέσα στον στενό γενετικό σωλήνα που κινούνται για να βγουν. Λαμβάνοντας υπόψη το ότι τα οστά του κρανίου ενός νεογέννητου είναι ακόμη πολύ μαλακά, καταλαβαίνουμε ότι μικροκακώσεις συμβαίνουν σε κάθε γέννηση. Συνήθως οι κακώσεις αυτές συμπιέζουν τις ραφές του κρανίου και δεν αφήνουν τα οστά του κρανίου να έχουν την φυσική τους κίνηση. Τις περισσότερες φορές τα οστά καταφέρνουν να επανέλθουν στην κανονική τους θέση και να κινούνται ανάμεσα στις ραφές τους. Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό δεν συμβαίνει από μόνο του. Τότε οι πιέσεις στα οστά είναι συνυπεύθυνες για προβλήματα όπως οι κολικοί, προβλήματα κατάπωσης στον θηλασμό, αϋπνίες, υπερκινητικότητα, αναπνευστικά προβλήματα, άσθμα.  Το μωρό που θα δεχθεί συνεδρίες Κρανιοϊερής θεραπείας  έχει σημαντική  βοήθεια για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση, να ξεκινήσει τη ζωή του χωρίς εντάσεις και οι γονείς έτσι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ύπαρξη του νέου ανθρώπου χωρίς επιπλέον ανησυχίες, ταλαιπωρίες και φόβους για την υγεία του παιδιού τους.

Η Κρανιοϊερή θεραπεία όμως λειτουργεί σε ένα άλλο βαθύτερο επίπεδο πολύ σημαντικό. Τα μωρά ως έμβρυα ζουν τις συνθήκες που τους προσφέρουν οι μητέρες τους. Σε περιπτώσεις όπου η μητέρα βιώνει πολλούς φόβους, έχει αγχώδεις αντιδράσεις, συχνές εκρήξεις θυμού και  αισθήματα θλίψης με αναίτια κλάματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, τότε το έμβρυο αυτό έχει καταγράψει στο σώμα του τις ανάλογες εντάσεις, και όταν θα έρθει στην ζωή θα εμφανίσει σταδιακά διάφορα συμπτώματα. Από απλές αϋπνίες και υπερκινητικότητα έως άσθμα,  αλλεργίες, χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα και τάση για ανάπτυξη φοβιών κατά την παιδική ηλικία.

Με  συνεδρίες Κρανιοϊερής θεραπείας το παιδί έχει την δυνατότητα να σβήσει από την μνήμη των ιστών του όλες αυτές τις εντάσεις και να  νιώσει ασφαλές στον καινούργιο κόσμο. Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι σε όλες τις ηλικίες ένα παιδί μπορεί να δεχθεί συνεδρίες, αλλά αν ένα μωρό έχει κρανιακές ή ψυχογενείς εντάσεις από την στιγμή που γεννιέται, είναι πολύ ευεργετικό για την υγεία του να του δοθεί η ευκαιρία αμέσως να τα εξισορροπήσει και να ξεκινήσει την ζωή του χωρίς πόνους και διαταραχές που θα το ταλαιπωρήσουν. Όσο πιο γρήγορα δέχεται ένα σώμα μια συνεδρία τόσο πιο εύκολο είναι να αποβάλει τις πιέσεις του.

Η ψυχοθεραπευτική εμπειρία μου δείχνει ότι σε αρκετές περιπτώσεις, ψυχολογικές διαταραχές των ενηλίκων έχουν την βάση τους σε μνήμες που έχουν καταγράψει σε πολύ μικρές ηλικίες, αλλά αυτό είναι γνωστό ήδη στον χώρο της θεραπείας. Η εμπειρία μου όμως σαν Κρανιοθεραπεύτριας έχει δείξει και δείχνει καθημερινά, ότι πολλές φορές κυτταρικές μνήμες που έχει κάποιος από την σύλληψη του και έπειτα αποθηκευμένες στο σώμα του καθορίζουν με έναν σιωπηλό και εντυπωσιακό τρόπο την συμπεριφορά του και την ψυχοσωματική του υγεία.

Με την  Κρανιοϊερή θεραπεία οι ενήλικες  ξετυλίγουν αυτές τις μνήμες, συνειδητοποιούν αυτά τα βάρη που είναι για χρόνια αποθηκευμένα στο σώμα τους και τα αποβάλουν καταφέρνοντας έτσι  να αποκτήσουν  μια σταθερή ισορροπία σωματική και ψυχική. Τα μωρά στην Κρανιϊιερή θεραπεία κάνουν πρόληψη όλων αυτών. Έχουν τη δυνατότητα σχεδόν άμεσα να αποβάλουν τέτοιες μνήμες, και έτσι να μην ξεκινήσουν με διαταραγμένη την ψυχοσωματική τους ισορροπία.  Εξάλλου η  πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Κρανιοϊερή Θεραπεία για Εγκύους

Σύμφωνα με όσα παραπάνω είπαμε για την  Κρανιοϊερή  θεραπεία, καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ ευεργετική και για τις εγκύους.

  •  Τις μαθαίνει να ακούνε το σώμα τους και να το εμπιστεύονται
  •  Τις δίνει την ευκαιρία για βαθιά χαλάρωση
  •  Τις δίνει την δυνατότητα να αποβάλουν φόβους
  •  Τους δίνει χρόνο να ταξιδέψουν μέσα στο σώμα τους και να νιώσουν το μωρό τους

Είναι πολύ βασικό οι έγκυες να νιώθουν ισορροπία μέσα σε όλη τη διαδρομή της κύησης, πράγμα που πολλές φορές δεν είναι απλό καθώς οι αλλαγές στον οργανισμό είναι συνεχείς και η κάθε γυναίκα δεν έχει την ψυχολογική ετοιμότητα να τις υποδεχθεί και να τις αποδεχθεί.